Какво е Escape room?

Real life escape rooms е най-новата мания, завладяла целия свят, от 2014 г. вече и в България.

 

Базирани на популярният игрови жанр “quest” и многобройни приключенски филми, те поставят отбор участници (2-5 души) в заключено помещение, в което за 1 час играещите трябва да решават загадки и ребуси за да открият изхода си. В повечето създадени вече стаи в света, едва 30% от посетителите успяват да излязат в поставеното време.

 

За кого е подходяща играта?

Играта не изисква висока обща култура или огромни физически или аналитични умения, затова е подходяща за всички над 8 годишна възраст. Лица между 8 и 14 години задължително трябва да са с придружител. Съберете своя екип и вижте дали ще успеете да разгадаете тайните на стаята!

Играта е перфектна за:

Приятели и/или колеги - вместо да отидете да гледате филм на кино - преживейте го на живо и докажете какъв добър екип сте. Това е нов, интересен начин за разтоварване и идеалния тиймбилдинг.

Семейство - нов и интересен начин да прекарате време заедно и да се сплoтите чрез екипна работа с това кратко бягство от реалността.

Фенове на игрите - независимо дали сте почитатели на компютърните игри или на настолният им вариант - наистина ли сте толкова добри в светкавичните решения и стратегическото мислене, когато ви се налага да се изправите на живо с предизвикателството?

Туристи - интернет реклама преди време гласеше, че Атинската ескейп стая е по-популярна от Партенона. В София Партенон няма, но и да имаше, ние пак обещаваме по-добро прекарване и по-хубави снимки!

 

Посещение в Стаята на Vestigo е и идеален подарък който можете да направите на свой близък, чрез чудесните ни тематични ваучери.